piatok 7. apríla 2017

Teplý jarný šalát s bryndzou





Poznáte ten pocit, keď na niečo natrafíte a musíte sa s tým hneď podeliť s niekým iným?

Mne sa to stalo pri tomto skvelom šaláte, objavila som ho úplne náhodou, ale veľmi ma zaujala kombinácia zeleniny, pomaranča a bryndze! 
Znie to možno šialene, ale funguje to spolu tak dobre, že som hneď po ochutnaní musela jedlo aj odfotiť a pridať sem na blog.
Vzhľadom na to, že na trhu, či v obchodoch sa postupne objavuje čerstvá šťavnatá zelenina a o chvíľu k nej pribudne aj prvá bryndza, je to ideálne jarné jedlo. 

Mňam!






TEPLÝ JARNÝ ŠALÁT S BRYNDZOU
Ak budete mať chuť na ľahký obed, či večeru, pustite sa do jeho prípravy ešte dnes - nezaberie to viac ako polhodinku.
Suroviny, ktoré naň potrebujete, nájdete v obchode bežne (a pravdepodobne rovno v chladničke).





POTREBUJEME:
2 mrkvy
2 kaleráby
1 fenikel
4 jarné cibuľky
bryndza
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
zálievka:
Kôra z 1/2 pomaranča
Šťava z 1 pomaranča
1 PL horčice (kto má rád pikantnejšie môže časť nahradiť dijonskou)
1/2 PL medu




POSTUP:
Zeleninu si nakrájame na tenšie prúžky, kolieska a podobne.
Opečieme si ju na rozohriatom oleji, osolíme a okoreníme.
Kým sa nám opeká zelenina, dôkladne vymiešame suroviny na zálievku a znovu dochutíme soľou a korením.
Zelenina po opečení musí ostať trochu "na skus".
Odstavíme ju, primiešame zálievku a podávame posypané rozdrobenou bryndzou.

Nevyzerá exkluzívne, ale má neskutočne dobre vyladené chute!

Dobrú chuť a krásny víkend!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára